Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up
Ondertekening-contract-asfaltonderhoud1

Één aannemer voor het onderhoud van wegen in West Betuwe

Gemeente West Betuwe gaat een bouwteamovereenkomst aan met Aannemingsmaatschappij Van Gelder BV voor het onderhoud van wegen. De duur van het contract is een jaar met de mogelijkheid om deze met drie keer een jaar te verlengen. Op 7 juli ondertekenden Harm van den Hoogenhoff, regiodirecteur van Van Gelder, en burgemeester Servaas Stoop van gemeente West Betuwe de overeenkomst. Jacoline Hartman, verantwoordelijk wethouder ruimtelijk beheer en realisatie en verkeer, gemeentesecretaris Philip Bosman en medewerkers van het bouwteam waren aanwezig bij dit feestelijke moment. 

Een bouwteam wordt samengesteld uit personen van zowel de gemeente West Betuwe, Van Gelder als overige deskundigen. Het bouwteam komt samen tot een ontwerp, de engineering en de bouw van de deelprojecten. Het is dus niet meer zo dat de gemeente alleen samen met inwoners tot een ontwerp komt. Vanaf nu wordt voor asfaltonderhoud ook direct een aannemer, in dit geval van Gelder bij dit proces betrokken.

WAT IS HIER UNIEK AAN?  De gemeente hoeft nu niet voor elk wegonderhoud een aanbesteding te starten. Dit scheelt veel tijd. En door de samenwerking worden de krachten gebundeld. De gemeente bezit de gebiedskennis en de aannemer de technische kennis. Hierdoor wordt de efficiëntie verhoogd en worden de kosten verminderd. Ook zijn dezelfde partijen bij het proces betrokken en continu in gesprek met elkaar. Dit zorgt voor snelheid in het proces en tijdige communicatie.

De aannemer houdt inwoners op de hoogte van de werkzaamheden via de website www.aowb.nl. Deze website vullen zij bijvoorbeeld met informatie, weetje, projecten en enquêtes.

AANBESTEDING De gemeente heeft een niet openbare Europese aanbesteding uitgezet. Zo zijn ze in twee stappen tot een aannemer gekomen door een beste prijs/kwaliteit beoordeling. De eerste stap was een selectieprocedure met een aantal kwalificatie-eisen zoals financiën, ervaring, kwaliteit, milieu, veiligheid en gezondheid. Vervolgens is met de geselecteerde aannemers (5 stuks) een EMVI/BPKV-aanbestedingsprocedure gestart. Hierbij schreven de aannemers een plan van aanpak en waren er interviews met de projectverantwoordelijkheden. Uiteindelijk heeft Aannemingsmaatschappij Van Gelder BV de aanbesteding gewonnen. 

team-Ondertekening-contract-asfaltonderhoud